Vanuit uw onderbewuste de verleidingen kunnen weerstaan

Afvallen is voor veel mensen een probleem. Het niet iets mogen eten en het vele lijnen werkt voor veel mensen niet en dat is logisch. Alles wat je niet mag, wordt opeens een stuk aantrekkelijker en het is al lang al bewezen dat diëten (lijnen, te weinig eten) niet werkt. Tenminste als je het niet blijft doen. Als je het dieet je hele leven volgt, word je niet dik. Het feit wil dat de meeste mensen na 3 tot 6 maanden afhaakt en dan weer snel op hun oude gewicht zijn. Sterker nog, soms zijn ze zelfs zwaarder. Met hypnose kan dat veel eenvoudiger.

Afvallen zonder te lijnen

Afvallen zonder dieet is prima mogelijk. Het is namelijk belangrijk dat je juist ‘geprogrammeerd’ bent om de juiste voedingsmiddelen in de juiste verhoudingen en met de juiste regelmaat te eten. Als je kijkt naar te dikke mensen dan bewegen ze vaak te weinig en eten teveel. Je wordt niet zomaar dik of je moet een fysieke aandoening krijgen/hebben zoals schildklierproblemen. Ieder pondje gaat nog steeds door het mondje. Dat is prima natuurlijk, alleen als je kijkt wat er door dat mondje gaat, dan is dat nou niet heel gezond. Pizza’s, hamburgers, patat, taarten, worsten en noem maar op. En wat dacht je van frisdranken en limonade of snoep. Dat zet lekker aan.

Je kan ‘veel-eters’ onderscheiden in 3 categorieën. Die zijn:

  • Emotie-eters
  • Geconditioneerde eters
  • Onbewuste eters

De eerste categorie zie zie je toch wel het meest. Je hebt een frustratie, boosheid of verdriet en eten geeft dan troost, rust of voldoening. Ook zie je het vaak bij mensen die zichzelf willen ‘beschermen’. Ze houden zich daardoor groot en dat wordt op een gegeven moment letterlijk zo. Het is goed om niet alleen lichamelijk te kijken. Mensen kijken vaak alleen naar het lichaam en vergeten de geest. Lichaam en geest zijn 1 en worden alleen door taal gescheiden!

De eerste categorie is heel herkenbaar omdat je het vaak terugziet bij andere verslavingen. Om emoties te onderdrukken gebruiken mensen drank of drugs of eten. Zo verdoof je jezelf en hoef je het even niet te voelen. Natuurlijk creëer je meer problemen maar dat is later, wanneer het vaak te laat is. Deze vorm van eten is vrij lastig aan te pakken met alleen wilskracht.

De tweede categorie is de geconditioneerde eter. Je hebt dan van jongs af aan ingeprent gekregen dat je je bord moet leegeten (wie niet?) of dat eten een beloning is. ‘Neem nog wat meer…’ of ‘Eet nog even wat, is goed voor je’ of veel beleg op een boterham doen. Het zijn allemaal gecondioneerde patronen die van jou een dikkerd maken. Je moet dan echt onbewust het patroon gaan veranderen, anders blijf je in die programma’s hangen en wordt afvallen lastig.

De derde categorie is de onbewuste eter. Je zit op de bank met een zak chips en zonder het te merken is hij opeens leeg. Herken je dat?

Hypnotherapie en Afvallen

Is afvallen een probleem? Hypnose is een van de beste hulpmiddelen om blijvend af te vallen en op uw streefgewicht te blijven. Het zorgt er namelijk voor dat u onbewust automatisch die dingen gaat doen om op dat gewicht te komen. Het aantal sessies hangt af van het af te vallen gewicht. Bij 10 kg zijn 3 of 4  sessies is vaak voldoende. U kunt hier contact met mij opnemen.

Samenwerking met Ladyline Parkstad en Ladyline Sittard

Bewegen, gezonde voeding, het is allebei enorm belangrijk bij afvallen. Ladyline helpt u de omvangsmaten te halen die u wenst met diverse behandelmethoden. U wordt gecoacht in uw voedingspatroon op basis van energie- en bewegingsmetingen. Zo eet u de hoeveelheden die bij u passen. Voor de ondersteuning, om de knop blijvend om te krijgen, kan ik u van dienst zijn. Als Ladyline klant is het intakegesprek gratis en krijgt u 10% korting op de behandelingen.